En härlig tid framför oss

av 13 november, 2019Blogg

Det är en härlig tid vi har framför oss med många ljus, lussebullar, glögg och trevliga sammankomster. I samband med att vi ställde tillbaka klockan kom snön som ett paket på posten med kortare dagar och längre nätter.

Budgetarbete, arvodesutbetalningar samt inlägg av ett nytt bokslutsprogram som heter Capego är en del av vad vi sysslar med före jul. Något som Vänerförvaltning också har äran att göra, är att lägga in fler nya föreningar i våra system, med start 1 januari 2020. Under året har det kommit in förfrågningar från föreningar i Stockholm, Göteborg och Sälen. Med våra webbaserade lösningar kan vi vidga förvaltningsområdet, men ändå fortsätta ha en bra kundkontakt. 

Arvoden/handkassor

Före årsskiftet ber vi er lämna in och redovisa era ev. handkassor, kvitton och utlägg. Alla tidrapporter/arvoden skall lämnas in senast den 5 dec för att vara garanterade löneutbetalning före jul (tänk på att det är många utbetalningar nu i juletider). 

Lussefika

Fredag den 13 december bjuder vi dig i styrelsen på Luciafika, så passa på att hämta era avier för kvartal 1.

Kurs

Vill också passa på att slå ett slag för vår populära kurs ”Läsa och tolka en årsredovisning”. Kursen är onsdag den 29:e januari Kl 09.30-11.30 på Hotell Scandic Winn i Karlstad. Föreläsare är Urban Johansson auktoriserad revisor från WeAudit.

Kursen innehåller en årsredovisnings olika delar, med förklaring av ekonomiska begrepp. Vi kommer även att analysera olika nyckeltal för en bostadsrättsförening. Kursen kostar 645 kr/deltagare inkl. frukostbuffé. Varmt välkomna med era anmälningar. Det är ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller.

Anmäla Styrelseordförande

Alla bostadsrättföreningar måste anmäla till Bolagsverket vem som är styrelseordförande senast den 31 december 2019, se mer info på Bolagsverkets hemsida. Titta på ert registreringsbevis och kontrollera att det står noterat vem som är ordförande. Enklast anmäler ni ordförande på verksamt.se om du har ett bank-id. Annars finns det en blankett på vår hemsida www.vanerforvaltning.se under kundportalen/blankett/ändringsanmälan.

Glöm inte att släcka alla ljus ni tänder under höst o vinter, en bra brandfilt och brandvarnare är guld värd!

Share This